UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Functional Loving, Inspiration Resulting in Treasures"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 23-01-2019

Mannen zien signalen anders

Vrouwen bewustere flirters! Mannen zien signalen anders.

Het cliché dat mannen geen signalen op kunnen pikken, kennen we allang. Maar hoe zit dat dan precies? PARSHIP deed onderzoek en let uit dat mannen vooral subtiele aanrakingen als flirten interpreteren, terwijl vrouwen meer zoeken achter veel oogcontact. Een mismatch in flirten?Dat lichaamstaal een belangrijk onderdeel van communicatie is, is een gegeven. Soms gaat dat bewust, soms onbewust. Hoe staan singles daarin? Een flinke meerderheid van zowel de mannen (76,7%) als de vrouwen (85,5%) is zich bewust van de signalen die zijn of haar lichaamstaal tijdens een date afgeeft.

Pikt de Nederlandse single de signalen wel op? Vrouwen zijn erg stellig: ruim 90% van hen is overtuigd dat zij kan zien dat haar date met haar aan het flirten is. Dat minder mannen daar zo over denkt (73%) sluit wel aan bij het cliché dat mannen flirtsignalen slecht(er) oppikken. Echter, dát stereotype krijgt een iets andere wending: terwijl 40% van de vrouwen veelvuldig oogcontact als flirten zien, is het aantal heren dat een zwoele blik ziet als toenadering een stuk lager met 30%.

Waar singles het wel over eens zijn, is dat subtiele aanrakingen een stevige hint zijn: 48% van de mannen en 42% van de vrouwen weten hoe laat het is als zijn/haar date zacht en subtiel even de ander aanraakt. Complimentjes geven staat voor beide geslachten op een goede derde plek: 12% van de mannen en liefst 18% van de vrouwen trekt daar conclusies uit.

Man betaalt rekening, vrouw deelt liever.

Hoewel er dus een klein verschil zit in flirtgedrag vertonen en dat interpreteren, denkt de man nog indruk te maken met zijn portemonnee. Niks oogcontact of complimentjes: 45% van de mannen vindt dat hij de rekening moet betalen. De vrouwen zijn minder traditioneel ingesteld; nog geen kwart die de rekening aan haar date overlaat. Zij delen hem liever (30%). Opvallend: exact 0% van de vrouwen vindt dat zij de rekening op moet pakken. Mannen vinden dat ook maar niks: een schamele 0,5% laat zich graag trakteren.< Terug