UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Fijngevoelig Loyaal Inschikkelijk Realistisch Terug geven"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 10-03-2020

Oplossingen of woorden

Voor mannen is het een uitdaging vrouwen te steunen als zij praten.
Voor vrouwen is het een uitdaging mannen te steunen als zij niet praten.
Bron: Mars Venus kaarten van John Gray

Bloedirritant vind ik het, dat oplossingsgerichte van de man. Ik kan geen verhaal vertellen aan mijn verkering, of de ongevraagde oplossingen vliegen me al om de oren. Terwijl ik gewoon even wil spuien en hij alleen maar hoeft te luisteren. Dat vraag ik dan ook netjes en dat doet hij ook braaf, maar de lol van het gesprek is er voor mij dan natuurlijk al af. Als ik zie dat het hem toch allemaal net even te lang duurt, ben ik beledigd. Ik kap het verhaal af en ga uitgebreid mijn beklag doen bij een vriendin, die wél luistert én meeleeft.


Vorige week raakte ik met mijn verkering in gesprek over deze ergernis. Het mooie was dat we niet vervielen in ‘hullie’ en ‘zullie’. Nee, hij gaf mij een zeer waardevolle verklaring voor het gedrag van mannen in het algemeen. Hij zei: “Als jij als vrouw in een situatie zit die jou duidelijk raakt, wil ik jou het liefste zo snel mogelijk verlossen van dat vervelende gevoel. Dus kom ik met oplossingen want dat is mijn manier. Maar ik doe dat uit liefde”.

Daar was ik even stil van (met mijn 21.000 woorden per dag). Opeens realiseerde ik me, dat mijn drijfveer hetzelfde is. Als ik zie dat mijn verkering zichtbaar ergens mee zit, wil ik ook dat hij zich weer goed voelt en dat doe ik door mijn manier van problemen oplossen: er over praten. Wat hem weer irriteert.

Mooie les in flirten: niet focussen op de verschillen, focussen op de overeenkomst. En in dit geval kun je je geen mooiere overeenkomst wensen: liefde!
Afbeeldingsresultaat voor woorden
< Terug