UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Find Lucrative Input Resulting in Teamwork"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 05-12-2018

Vrolijke Sinterklaas

Gezellig diner

De feestdagen, families bij elkaar, veel eten en samen aan tafel, onverdeelde aandacht voor elkaar. Ik geniet van het samen zijn, het eten, de verhalen, de grappen, maar dan is er toch soms het moment dat de jongste generatie zijn telefoon pakt en ze in stilte naast elkaar op hun eigen telefoon zitten te prutsen. Naarstig op zoek naar een moment van entertainment zitten ze te sms'en, pingen, of internetten.
Het wordt rustiger aan tafel, de verbinding met de groep is weg....1 derde deel van de tafelgenoten is alleen nog fysiek aanwezig. De oudste generatie kijkt elkaar vol onbegrip aan.
Er komt een verzoek om de telefoon weg te leggen, het antwoord is een fikse tegen argumentatie of een snauw zonder dat er oogcontact wordt gemaakt...felle en harde woorden.
De gezelligheid is even ver te zoeken.
Vol verwondering zie ik steeds vaker jonge, prachtige mensen onbewust hongerig, ontevreden zoekend naar vervulling en liefde. ongelukkig bijna....
Wat ze het liefst willen ervaren is binnen handbereik, maar door de digitale afleidingen herkennen ze deze momenten van potentieel geluk niet.
Bizar fenomeen, ze zoeken ver weg naar iets wat er al is, en het is heel dichtbij.
Hoe menselijk eigenlijk, onze blik ligt vaak zo ver naar buiten verlangend zoekend naar zaken, die al lang al binnen handbereik en voor het oprapen liggen.
Geluk en verbinding zitten altijd dichterbij dan we verwachten, het is toch geweldig om samen te zijn en een prachtige avond met elkaar te delen, wat een rijkdom en vreugde.
Het is niet meer dan het bewust waarderen van zo'n moment, gewoon genieten van wat er nu is....heerlijk!< Terug