UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Fris Luisteren naar Inzicht Reactie en Tot hulp bereid"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 21-01-2020

Op LinkedIn moet meer geflirt worden!

'I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.' Het verbaast me hoe vaak ik een uitnodiging krijg met deze onpersoonlijke tekst. Terwijl het juist een uitgelezen moment is om zakelijk te flirten.

Hoe leuk is het om een uitnodiging te krijgen met een persoonlijk tekstje. Het hoeft geen hoogdravend pleidooi te zijn. Een paar korte zinnetjes inclusief een persoonlijke aanhef en een vriendelijke groet zijn al meer dan voldoende. Nog mooier is als je je verdiept hebt in de business van de ander en daar iets over zegt. Of wellicht kun je iemand koppelen of heb je, gewoon heel eerlijk, handel.

Hetzelfde geldt voor het accepteren van een uitnodiging. Zelden zie ik dat iemand een kort berichtje terug schrijft. Weer een gemiste flirtkans. Al bedank je maar voor de uitnodiging. Kleine moeite toch? Of bekijk even het profiel of de website van de ander. Zo weet je niet alleen met wie je gelinked bent maar kun je ook een persoonlijk antwoord terugschrijven. 

Dus, beste mensen, flirt op LinkedIn. Het is niet een virtuele kaartenbak die rap gevuld moet worden, het is een plek om mensen te ontmoeten. Het heet namelijk niet voor niks SOCIAL media!

 < Terug