UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Find Lucrative Input Resulting in Teamwork"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 10-07-2018

Gehechtheid

Afgelopen week een workshop zakelijk flirten gegeven tijdens mooi evenement. 100 personen met als thema verbinden.

Na afloop, tijdens de borrel kwam het onderwerp geld naar boven. De positieve ondersteunende energie die tot dan toe aanwezig was, sloeg om naar een koude en strijdbare sfeer, waar irritatie en ongemak de hoofdrol speelde.Meerdere meningen werden gedeeld, en een aantal probeerden anderen te overtuigen van hun gelijk. De spanning was te snijden. Verbale en non verbale beschuldigingen vlogen rond.

Onbewust gedrag nam de overhand en het ego nam het stuur over, de hechting aan geld en de denkbeelden daar omheen is zo sterk, dat dit het resultaat was.
Dat we geld zoveel macht hebben gegeven.....terwijl het maar papier, metaal en plastic is.

De persoon die deze beerput geopend had kreeg de beschuldigende vinger, maar hij had juist iets heel moedigs gedaan. Iets wat eerder in deze groep mensen genegeerd werd, kwam ter sprake en de onbewuste patronen en overtuigingen werden bewust.

En wat gebeurt er bij mij? Van een hele mooie workshop en mooie en positieve ervaringen blijft deze situatie die nog geen 10 minuten duurde in mijn gedachten hangen.

Ik vraag mezelf af:
Waarom besteed ik liever aandacht aan een negatief incident, dan aan de totale positieve sfeer? Waarom heeft dit zo'n impact?
Ik ben blij dat ik dit bewust zie, dan kan ik er iets mee doen.
Wat ik ook denk over elke situatie, zodra hechting in het spel is, is ego in het spel, en zijn de kansen tot verbinding geminimaliseerd.
Ik kies ervoor bewust los te laten en te blijven verbinden...en dat is (zakelijk) flirten!

 < Terug