UFA Twitter - Volg ons hier
Flirt:
“Fris Luisteren naar Inzicht Reactie en Tot hulp bereid"
Angelique van 't Riet  

Angelique van 't Riet

Datum : 19-04-2019

“Choose your thoughts wisely, they create your experiences”

“Choose your thoughts wisely, they create your experiences”

Wij hebben duizenden verschillende gedachten per dag. Veel van deze gedachten komen iedere dag ook weer terug en vormen daarmee een bepaald gedachtepatroon. Deze gedachtepatronen bepalen hoe je de wereld om je heen ziet en ervaart. Ze sturen je houding en gedrag aan en beïnvloeden de resultaten die je bereikt, kansen die je neemt of voorbij laat gaan. Als je je gedachtepatroon verandert, verandert je leven.

Er is een gezegde dat dat mooi omsluit: “Als je altijd doet wat je gedaan hebt, krijg je wat je altijd hebt gekregen”. Het veranderen van je gedachtepatroon is niet moeilijk, maar je hebt er moed voor nodig. Moed om uit je comfortzone te stappen en dingen anders te gaan doen. Veel mensen vinden dit lastig en blijven steeds in cirkeltjes lopen. Ze herhalen hun handelingen, denkwijzen en sluiten zich af voor nieuwe ideeën en gedragingen. Het nieuwe is onbekend en dat werkt beangstigend. Ook verleden speelt hier een grote rol. Wat is je meegegeven door je ouders? Door je omgeving in je kinderjaren? Nu ben je volwassen en heb je de volledige vrijheid om zelf te bepalen hoe je in het leven wilt staan.

Neem je gedachtepatroon eens onder de loep. Welke gedachten komen terug? Wat leveren ze je op? Hoe voel je je wanneer je ze hebt? Hoe kijk je naar de wereld om je heen? Wanneer je deze vragen in alle eerlijkheid en oprechtheid beantwoordt, kan je jezelf vragen wat je echt wilt en hoe je dat wilt bereiken. Veel mensen beantwoorden deze vraag gericht op materiële zaken maar wat hier wordt bedoeld is persoonlijke groei, innerlijke ontwikkeling, keuze van ander gedachtepatronen. Wanneer je gedachtepatroon anders is, komen nieuwe mogelijkheden op je pad, krijg je kansen en nieuw zicht daarop. Je leert ook de nieuwe mogelijkheden te pakken en kansen aan te grijpen. Mensen die succesvol zijn (ook in de materiële zin) weten heel goed hoe ze hun gedachtepatroon kunnen sturen. Hoe ze dat doen? Eenvoudig door te beseffen dat als iets je bekend voorkomt, dat vaak betekent dat het een oud gedachtepatroon is binnen een situatie die vaker is voorgekomen. Dat betekent dat je in herhaling vervalt. Juist omdat het beangstigend is om het bekende los te laten is het belangrijk dat je met kleine stappen begint. Een goede start is om zonder te oordelen naar uitspraken van anderen te luisteren en te kijken wat je hiervan kunt leren. Ook je interne dialoog staat in directe verbinding met je gedachtepatroon. Wat zeg je tegen jezelf? Hoe zie je jezelf? Als je je oude gedachtepatroon blijft volhouden dat je bijvoorbeeld niets waard bent of dat iets je toch niet zal gaan lukken, dan straal je dat uit naar de buitenwereld. Je lichaamstaal is dus een weerspiegeling van je gedachtepatroon. Zo zie je dat er een directe verbinding is tussen: gedachten, woorden die je gebruikt en je lichaamstaal. Dat alles resulteert in acties die je neemt en bepaalt wat je acties vervolgens opleveren. Het goede nieuws is dat alleen jij en niemand anders daarop invloed hebt. Het is heel makkelijk om de verantwoordelijkheid af te schuiven naar anderen, maar als je dat doet, dan houd je jezelf voor de gek. Jij bent de verandering! Als je beseft dat jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor je leven, dan kun je veel makkelijker verandering brengen in patronen die je geen voldoening geven of niet de gewenste resultaten opleveren. Het enige dat je hoeft te doen, is tegen jezelf zeggen dat “het genoeg is” en direct daar achteraan de beslissing nemen dat je het vanaf nu anders wilt. Het is jouw gedachtepatroon en jij bent de enige die je gedachtepatroon kunt sturen.

Moraal van het verhaal: laat je niet leiden door je oude gedachtepatronen maar stel ze ter discussie. Bekijk ze eens door een andere bril en kies bewust eens voor een ander perspectief. Je zult zien en ervaren dat het werkt en versteld staan van het effect!< Terug